Gulerodspesto

Gulerodspesto med skovsyre og Krystalost

Krystalosten er en lagret ost med både umamismag, salt og mere sødme og mere  fcremethed end parmesanen. Det går godt i spænd med sødmen fra gulerødderne, som jeg blender rå og skovsyrens syrlighed. 

Ingredienser  (2 små glas):

  • 50 g hasselnødder
  • 250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
  • 50 g Them Krystalost
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ citron, revet skal og saft fra
  • 1 håndfuld rød skovsyre
  • salt og peber

Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af.
Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.