Gulerodspesto med skovsyre og Krystalost
Krystalosten er en lagret ost med både umamismag, salt og mere sødme og mere fcremethed end parmesanen. Det går godt i spænd med sødmen fra gulerødderne, som jeg blender rå og skovsyrens syrlighed.
Ingredienser (2 små glas):
- 50 g hasselnødder
- 250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
- 50 g Them Krystalost
- 3 spsk olivenolie
- 1 lille fed hvidløg
- ½ citron, revet skal og saft fra
- 1 håndfuld rød skovsyre
- salt og peber
Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af.
Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.