tomatsuppe

Tomatsuppe med Krystalost og ostebrød

til 4 personer

Ingredienser:

  • 40 g Krystalost uden skorper
  • 1 kg tomater
  • 1⁄2 ltr. vand
  • 2,5 dl piske øde
  • 60 g tomatpuré
  • 12 g salt
  • 2 stk. forårsløg
  • 1⁄2 tsk. tørret basilikum eller ca. 8 friske blade basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Fjern blomsten på tomaterne der, hvor s lken har siddet
  2. Varm 2 l vand op l kogepunktet, og kog tomaterne i ca. 1 min. l skindet begynder at revne. A øltomaterne i koldt vand. Fjern skindet.
  3. Hak tomaterne, og kom dem i en gryde
  4. Tilsæt vand, piske øde, salt, tomatpuré og basilikum i gryden med tomaterne
  5. Blend det hele i gryden og kog op. Smag evt. til med paprika, peber og cayennepeber
  6. Snit forårsløgene i tynde skiver
  7. Anret suppen i 4 dybe tallerkener, drys med forårsløg, riv Krystal osten over
  8. Servere ostebrød l

Ostebrød

  • 50 g Krystalost
  • ca. 1⁄2 flutes eller andet brød
  • 1⁄2 tsk. tørret eller frisk timian

Skær fluten i skiver, og riv Krystalosten over brødet. Drys timian over osten. Bages i ovn ca. 10 min. ved 200 ̊C indtil de er gyldne.