FORRET/TILBEHØR

Grønne asparges med
SØHØJLAND KRYSTAL, brunet
timiansmør og spinat

10 g frisk timian
60 smør
400 g grønne asparges
100 g spinat
100 g Søhøjland Krystal ost
Salt, flager eller groft kokkesalt
Sort peber frisk fra kværn

Til fire personer

Tip: Retten kan bruges som forret serveret med groft brød, som tilbehør til fisk, kylling eller gris eller som vegetarret med bagte portobello svampe.

1. Pluk og hak timian fint.

2. Kom smørret i en lille gryde og kog det op. Når smørret begynder at brune, tilsættes timianen – pas på det ikke koger over. Kog det videre, indtil skummet forsvinder.

3. Skær 3 cm af aspargesenes bund og skyl dem godt. Vask spinaten.

4. Kog aspargesene i 3 minutter i kogende vand, dyp spinat i det kogende vand og tag den op sammen med aspargesene. Kom begge i en sigte

5. Anret asparges og spinat på en tallerken eller fad. Hæld den varme timiansmør over, krydr med salt og peber og drys med rigeligt revet Søhøjland Krystal ost.