Tilbehør/hovedret

Rodfrugtgratin bagt med havregryn,
SØHØJLAND KRÆMET, bacon,
creme fraiche og urter

4-6 majskolber
1 dl olivenolie
100 g Søhøjland Umami ost
2 røde chili
½ bundt koriander
100 g blødt smør, blødt
50 g saltede peanuts
Salt i flager eller groft kokkesalt
Sort peber frisk fra kværn
2 lime, skåret i halve

Til fire personer

Tip: God som snack eller som tilbehør til noget fra grillen en sommeraften.

1. Rens majskolberne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er godt møre.

2. Flæk majskolberne på langs og skær dem i ca. 6 stk.

3. Kom majsene på bageplade med bagepapir og vend dem i olivenolie og salt.

4. Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader (varmluft) i ca. 10 minutter, tag dem ud, drys den revet osten henover og bag dem derefter i 10 minutter indtil gylden og sprøde.

5. Skær toppen af chilien og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske (hvis man kan lide det meget stærkt, kan man beholde kernerne på chilien og hakke dem med). Hak chilien og ½-delen af korianderen fint. Rør det sammen med den bløde smør og smag til med salt og peber.

6. Kom majsene på et lille fad, drys med resten af korianderen og hakket peanuts. Serveres med smørret og lime skåret i halve.